Polityka prywatności

Polityka Prywatności RECORD - Kochowski Daniel

Dbamy o wysoką jakość naszych usług, dlatego Twoje dane są bezpieczne.

INFORMACJE OGÓLNE

1. Administrator danych:

 

Administratorem Twoich danych osobowych jest RECORD-Kochowski Daniel, Nowa Wieś 61, 37-413 Harasiuki, NIP 7010499513, właściciel portalu dostępnego pod adresem: http://www.recordstudio.pl

2. Dane kontaktowe:

 

We wszelkich sprawach dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych możesz skontaktować się bezpośrednio z Administratorem. Wystarczy napisać na wskazany poniżej adres e-mail.

Administrator - dane kontaktowe:

1. Adres e-mail: [biuro@recordstudio.pl]

 

3. Cel oraz podstawa prawna oraz przetwarzania Twoich:

 

1. Cel: zawarcie i realizacja umowy związanej z realizacją wydarzenia oraz korzystanie serwisu do zamówień usług realizacji - art. 6 ust. 1 lit. a) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;

2. Cel: przetwarzamy Twoje dane w usprawiedliwionym interesie jako administratora danych: w zakresie czynności analitycznych dot. analizy korzystania z produktów, marketingu bezpośredniego produktów własnych lub na potrzeby udokumentowania czynności związanych z zawieraniem umowy w celu obrony naszych roszczeń) - na podstawie art. 6 ust. 2 lit. f) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;

3. Cel: realizacja obowiązków prawnych związanych przepisami prawa podatkowego - na podstawie art. 6 ust. 2 lit. c) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

 

4. Okres przechowywania:

 

1. Przez okres trwania umowy oraz związany z nią okres przedawnienia roszczeń jaki wynika z przepisów kodeksu cywilnego;

2. Do czasu zgłoszenia sprzeciwu w związku z marketingiem bezpośrednim;

3. Do czasu wygaśnięcia obowiązku prawnego, ciążącego na administratorze.

 

5. Źródło pozyskania danych:

 

Gromadzimy dane, które nam dostarczasz za pomocą formularza. Niektóre dane są nam dostarczane za pośrednictwem plików cookie oraz innych technologii, niemniej jednak stosujemy wszelkie możliwe metody w celu podwyższania poziomy prywatności użytkowników, jakie oferują dostawcy narzędzi wykorzystujących wspomniane technologie. Zasady wykorzystywania przez nas plików “cookies” oraz innych technologii zamieszczone zostały w niżej.

 

6. Zautomatyzowane przetwarzanie:

 

Niektóre dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, ale nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie na Ciebie wpływać.

 

7. Czy Twoje dane będą przekazywane poza obszar Unii Europejskiej?

 

W zakresie opisanych powyżej danych, w tym plików “Cookies” oraz obsługi powiązanych z nimi narzędzi służących do ich analizy, w niektórych przypadkach ma miejsce przekazywanie tych danych na serwery w Stanach Zjednoczonych Ameryki (USA). Dane te będą przekazywane w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

 

8. Komu udostępniane będą Twoje dane osobowe?

 

Do podmiotów, którym przekazujemy dane można zaliczyć:

1. Organy nadzorcze, organy regulacyjne i inne organy administracji publicznej;

2. Podmioty świadczące nam usługi związane realizacją obsługi prawnej, windykacji oraz obsługi w zakresie zobowiązań podatkowych (m.in: księgowość);

3. Banki oraz pośredników w zakresie realizacji płatności;

4. Dostawcy systemu informatycznego zarządzania treścią serwisu recordstudio.pl, dostawcy usług IT, hostingu;

5. Dostawcom systemów informatycznych i oprogramowania oraz serwisowania sprzętu;

 

9. Czy podanie danych jest Twoim obowiązkiem?

 

Przekazanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne w celu zawarcia między nami umowy.

10. Uprawnienia związane z przetwarzaniem danych:

 

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym od 25 maja będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).

Jakie dokładnie uprawnienia Ci przysługują:

 

Polityka plików Cookies:

Cookies to małe pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika lub innym urządzeniu mobilnym, w czasie korzystania przez niego z serwisów internetowych.

Poniżej znajdziesz opis technologii, które używamy oraz rodzaje plików, które gromadzimy. Przede wszystkim dowiesz o celach, w których je wykorzystujemy oraz jak możesz zmienić ustawienia, tak żeby zachować te informacje tylko dla siebie.

 

Nasz portal współpracuje i korzysta z narzędzi do analizy danych na stronie internetowej takich jak Google Analytics, czy Facebook Pixel. Narzędzia te analizują ruch na stronie i wykorzystują do tego m.in. tzw. "Cookies". Dowiedz się jak Google wykorzystuje dane gromadzone podczas korzystania z witryn: (https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=pl).

 

Dowiedz się jak Facebook wykorzystuje dane gromadzone podczas korzystania z witryn: https://www.facebook.com/business/help/742478679120153?helpref=page_content

Pamiętaj, że masz możliwość samodzielnego zarządzania „cookies”. Umożliwiają to np. przeglądarki internetowe, z których korzystasz.

W najpopularniejszych przeglądarkach masz możliwość:

 

Zarządzanie i usuwanie plików cookie różni się w zależności od używanej przeglądarki. Dokładne informacje na ten temat można uzyskać, korzystając z funkcji Pomoc w przeglądarce.

Efektem zmiany ustawień w przeglądarce, w zależności od wybranej opcji, może być utrata możliwości korzystania z niektórych serwisów i usług lub z niektórych funkcji w nich dostępnych.

W zakresie narzędzi Google Analytics, aby wyłączyć przesyłanie w/w informacji, pobierz i zainstaluj ten dodatek w swojej przeglądarce.

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Dodatek rezygnacji z Google Analytics jest zgodny z przeglądarkami Chrome, Internet Explorer 11, Safari, Firefox i Opera. Będzie on działać w przeglądarce, gdy zostanie wczytany i uruchomi się poprawnie.